понеділок, 5 серпня 2024 р.

Липень - місяць творчих ідей

 Липень - місяць творчих канікул у студії, коли учасники набираються сил і вражень перед новим літературним сезоном, а потім затято візьмуться до писання чудових своєю щирістю оповідань, новел і віршів.

Однак деякі студійці не хочуть гаяти час і робити перерву у креативному письмі.

Так, Марія Юдіна, яка є членом студії вже десять років, виявила бажання написати твір на Всеукраїнський конкурс малих прозових форм ім. Василя Стефаника '24.


Метою Конкурсу є сприяння та розвиток всіх малих прозових форм у сучасній українській літературі та їх популяризація авторами України та авторами, що мешкають за її межами й пишуть українською мовою. В такий спосіб підтримується інтелектуальний і креативний потенціал українців.

Конкурс цікавий тим, що на нього можна подати твори, написані у «малому епічному жанрі» - це новели, замальовки, шкіци, оповідання, до того ж, обсяг кожної роботи повинен містити до 3.000 знаків без пробілів. Тому це чудова можливість повправлятися у лаконічному жанровому письмі та ще й почути відгук на свою працю від членів журі.


На занятті ми розглянули особливості написання мініатюр: ідея, композиція, задум, персонажі, художні засоби, стиль, відшукали перспективну ідею. Новела Марією активно пишеться і з дня на день буде відправлена на конкурс. Побажаємо їй успіхів і перемог! 


Напишите Ваш отзыв или комментарий!

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *