неділю, 7 лютого 2016 р.

Змістовна скайп-зустріч

Сьогодні контурівці наживо (по скайпу) спілкувалися з відомою письменницею, перекладачем, науковцем-літературознавцем із Дніпропетровська Наталею Дев'ятко. Ця зустріч відбулася в рамках проекту "Від тих, хто пише, тим, хто читає".
Молода авторка дуже цікаво відповідала на запитання студійців. Наприклад, ми дізналися, що пані Наталія завжди мала хист до написання саме прози, а читати почала з 4 рочків, що вона активна в Інтернеті і вивчила англійську за оригіналами книг про Гаррі Поттера. 






Майже година спілкування пролетіла швидко – це так небагато, коли співрозмовниця така цікава! Сподіваємось, що Наталія прийме наше запрошення і приїде до Херсону.
Незабаром ми обробимо відео зі скапу і розташуємо на нашому блозі.
  Питання задавали та свої вірші у подарунок прочитали Вікторія Виходцева, Світозар Швець, Славяна Буюклу, Валентина Нетребич, Лада Шкворець, Вероніка Коваленко, Софія Бережна.
Дякуємо бібліотеці ім. Світлова  і особисто Валентині Вікторівні за майже бездоганий звя'зок
ПРО ІНШЕ
Новий твір Вікторії Виходцевої – про динозаврика. Тому що 21 лютого на нас чекає ще одна  цыкава скайп-зустріч з Еліною Заржицькою, книжки якої ми вже прочитали.

Что важнее?
Давным-давно все диназавры были фиолетовыми. Один маленький динозаврик Сим очень хотел отличаться от других. Однажды он нарисовал себе пятнышки шоколадом. Но мама рассердилась, и пришлось смывать пятна. Но Сим не сдавался. Взял он белую краску, спрятался в кустах. Вышел оттуда совсем белый малыш. Сим радостно побежал к друзьям. Но вместо восхищенного "ух-ты!" он услышал вопрос: "кто ты?"
- Это же я, Сим.
Но другие динозаврики возразили:
- Сим был фиолетовый, как все, а не белый, как ты.
И тут динозаврик понял: его никто не узнает. Сим решил смыть с себя краску в реке. Ведь ему хотелось, чтобы его узнавали друзья. Потекла по речке белая вода...

Дома мама заметила, что сынок загрустил и поинтересовалась – почему? Динозаврик рассказал ей всю историю. Мама догадалась:
- Ах вот почему ты испачкался шоколадом! Не беспокойся. Ты отличаешься от других своей находчивостью.
Сим перестал волноваться, что он ничем не отличается от других. Важнее не внешние различия – понял он -  а свой особенный внутренний мир.
Виктория Выходцева

Напишите Ваш отзыв или комментарий!

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *