четвер, 24 жовтня 2024 р.

Письмові практики для ментального здоров’я

У сучасному світі кожній молодій людині варто навчитися виражати через письмо свої думки, переосмислювати життєві ситуації та фіксувати задуми. Адже  навички саморефлексії на папері та складання сторітелінгу важливі не тільки для майбутніх авторів художніх творів, але і для блогерів, сценаристів, маркетологів, психологів, художників та людей інших творчих професій.

Тому чергове відкрите засідання літературної студії, яке відбулося 24 жовтня, було присвячене "Письмовим практикам для ментального здоров’я". Цього разу ми говорили про користь письмових практик як для покращення навички регулярного письма, так і для турботи про власне ментальне здоров'я.

Підлітки дізналися про метод експресивного письма і факти, які доводять користь олівця та паперу, довідалися, чим відрізняються ресурсні і терапевтичні письмові практики, про правила комфортного письма.

Щоб спонукати вихованців і гостей студії спробувати свої сили у представленому жанрі, керівник студії Юлія Чернієнко поділилася власним досвідом письмових практик - як ранкові сторінки, фрірайтинг та саморефлексія допомогли їй краще зрозуміти свої цілі у літературі та впровадити звичку писати у власне повсякденне життя.

А потім вона запропонувала виконати на вибір одну із п’яти популярних письмових практик: ранкові аркуші, слово дня, лист у минуле, щоденникова рефлексія і сторітелінг (розповідання історій).


Присутніх на заході гостей студії – школярів із Херсонського загальноосвітнього навчально-виховний комплексу №48 – керівник «Контуру» запросила стати активними учасниками студії та під керівництвом досвідченої авторки навчитися писати художні твори - вірші, оповідання, нариси, сторітелінги та дописи у блог.

 


Напишите Ваш отзыв или комментарий!

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *