пʼятниця, 27 вересня 2024 р.

З чим римується БІБЛІОТЕКА? Засідання літературної студії «Контур»

До Всеукраїнського дня бібліотек керівник літературної студії «Контур» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Юлія Чернієнко провела відкрите засідання студії. Його учасниками стали студійці «зі стажем» та гості студії – п’ятикласники із Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 53.

На початку учасники заходу познайомилися із бібліотекою-ювіляркою, яка у 2024 році святкує своє 100-річчя, та з письменницею, на честь якої названо книгозбірню, Дніпровою Чайкою. А далі діти знайомилися один з одним за допомогою творчої вправи «Моє ім’я як самопрезентація» та відновлювали рядки гімну обласної книгозбірні, вставляючи відповідні рими.


Потім ми з’ясовували, з якими словами усе ж таки римується слово «Бібліотека». І це, на думку дітей, слова «далеко», «лелека», «небезпека», «дискотека», «фонотека» та інші.


Далі керівник студії письменниця Юлія Чернієнко представила огляд літератури на тему «Як написати бестселер», в який включила топ-3 кращих посібників для юних письменників: Ольга Андріяшко «Пиши цікаво: творчий щоденник: мотиватор для тих, хто любить / не любить писати твори», Таня Стус «Письмонавтика: курс літературної творчості для дітей» і Крістофер Едж «Як #писати і не лажати: усе про креативне письмо від автора бестселерів».


І на останок за допомогою двох творчих вправ ми вчилися способам, як знайти чудову ідею для власного твору.

Зустріч всім сподобалася і натхненні школярі пішли втілювати творчі задуми на папері.

Напишите Ваш отзыв или комментарий!

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *